NordNews
Avem ce spune

​Mai multe posturi TV amendate de CA pentru lipsa traducerilor și insuficiența produsului local

Consiliul Audiovizualului (CA) a amendat mai multe televiziuni, în cadrul ședinței din 28 octombrie, pentru insuficiența volumului necesar de programe audiovizuale locale și traducerea filmelor în limba română. În total, CA a aplicat amenzi în valoare de 100.000 de lei, informează  Radio Chișinău. 

În cadrul ședinței, membrii Consiliului au examinat rezultatele monitorizării posturilor de televiziune Primul în Moldova, RTR Moldova, BRAVO TV, PEH TV și CTC la capitolul respectării volumului necesar de programe audiovizuale locale și de traduceri. Rezultatele monitorizării au atestat că cele cinci televiziuni supuse monitorizării au comis încălcări de la prevederile cu privire la crearea produsului local.

Primul în Moldova a fost sancționat cu avertizare publică, BRAVO TV – cu amendă în mărime de 10.000 de lei, iar RTR Moldova, PEH TV și CTC au fost amendate cu 15.000 de lei fiecare.

De asemenea, pentru încălcări repetate de la cerințele privind transmisia cu dublare sau subtitrare în limba română a filmelor (în cazul filmelor pentru copii – dublarea sau sonorizarea), posturile de televiziune CTC și PEH TV au fost sancționate cu amenzi în mărime de 10.000 de lei, iar BRAVO TV – cu 25.000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata