NordNews
Avem ce spune

1.000 de euro per permis de conducere. Un bărbat din Bălți bănuit pentru trafic de influență

Un bărbat din Bălți a fost escortat, în a doua jumătate a zilei de 8 mai, la DGT Nord a CNA pentru a fi audiat într-un dosar penal pornit pe trafic de influență. Acesta a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuit că ar fi pretins și primit bani pentru organizarea eliberării unui permis de conducere. 
Este vorba despre documentarea unui caz, în care, potrivit denunțătorului, bănuitul ar fi pretins și primit 1000 de euro, sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze permisul de conducere.
 În urma  acumulării materialului probator, ofițerii anticorupție au recunoscut bărbatul în calitate de bănuit de comiterea infracțiunii prevăzute la art. 326 Cod penal – trafic de influență și l-au reținut pentru 72 de ore.
Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200 000 de lei.  Urmărirea penală va fi condusă și exercitată de Serviciul „Nord” al Procuraturii Anticorupție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"