NordNews
Avem ce spune

Anul acesta a fost consumat cu peste 30% mai mult gaz natural comparativ cu perioada similară a anului trecut

Volumul consumului de gaze naturale în luna februarie curent a constituit 185,5 milioane de metri cub, ceea ce este cu 30,6% mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, transmite hotnews.md. 

Potrivit SA „Moldovagaz”, față de luna ianuarie curent acest indicator a scăzut cu 5,3 milioane de metri cub sau cca 2,8%.
Consumatorii casnici, până la data de 28 februarie curent, au plătit 89,6% din sumele facturate, ceea ce este cu 2,3 puncte procentuale mai puțin decât în aceeași perioadă a anului precedent. În cazul consumatorilor non casnici (persoanele juridice), ponderea transferurilor a fost de 94,1%, cu o scădere de 4,3 puncte procentuale. Întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au achitat facturile în proporție de 99,6%, cu o scădere de 0,2 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului trecut.

În februarie curent, de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale au fost deconectate 364 de unități de consum, datoriile posesorilor acestora fiind în mărime de circa 485,2 mii de lei. Totodată, față de 149 de consumatori s-a aplicat condiția plății preventive, drept consecință a sistării anterioare a furnizării de gaze naturale pentru neachitarea în termen a contravalorii gazelor naturale consumate.

Conform datelor SA „Moldovagaz”, nivelul total de achitare a consumului de gaze naturale la data de 28 februarie 2021 a atins cifra de 767,9 milioane de lei și acoperă 94,2% din volumul furnizat pe parcursul anului curent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata