NordNews
Avem ce spune

11 deputați, sancționați pentru absențe nemotivate. Cine „chiulește” cel mai des de la muncă

11 deputați au fost sancționați pentru absențe nemotivate, în perioada noiembrie 2022 – aprilie 2023, fiindu-le reținute o parte din salariu și indemnizații lunare, anunță Asociația Promo-LEX, care a solicitat informații în acest sens secretariatului Parlamentului, scrie realitatea.md

Adițional, responsabilii Legislativului au precizat că, în luna martie curent, s-a dispus suspendarea achitării drepturilor salariale, indemnizațiilor și compensațiilor deputaților fracțiunii Partidului Politic „ȘOR”, până la reluarea participării acestora la ședințele plenare/comisiilor permanente din care fac parte.

„Promo-LEX mai atrage atenția că la solicitarea sa de prezentare a cererilor de motivare a absențelor, răspunsul Secretariatului Parlamentului a fost că această informație face parte din categoria celor oficiale cu accesibilitate limitată întrucât conține date referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă”, se arată în comunicat.

Potrivit Promo-LEX, absenţa fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la 3 şedinţe ale Parlamentului sau ale comisiei permanente din care face parte se sancţionează cu pierderea a 50% din salariu şi din alte indemnizaţii pentru luna următoare. Iar absenţa fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la 4 şi mai multe şedinţe ale Parlamentului sau ale comisiei permanente din care face parte se sancţionează cu pierderea a 75% din salariu şi din alte indemnizații pentru luna următoare.

În lista deputaților sancționați cu 50% din salariu se numără: Denis Ulanov de la Partidul „ȘOR”, Gaik Vartanean și Alexandr Suhodolski, foști deputați PSRM, dar și Dumitru Alaiba, în prezent viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, în trecut deputat PAS.

75% și chiar 100% – sancțiune s-a aplicat mai multor deputați de la Partidul „ȘOR” și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"