NordNews
Avem ce spune

11 moduri eco să te răcorești pe timp de caniculă

Pe o vreme ca asta să ieși afară este uneori o provocare. Pentru a nu avea probleme pe timp de caniculă este indicat să acorzi o atenție deosebită sănătății tale și să găsești mijloacele potrivite să te răcorești. Iată câteva idei care te-ar putea ajuta!

1. Îngheață fructele

O bună soluție pentru a te răcori în zilele călduroase de vară este o înghețată. Pentru a evita aditivii alimentari din produsele de comerț, poți alege să-ți faci singur o înghețată cât mai sănătoasă. Așadar, poți congela fructele și să te răcorești cu un desert delicios. Lucia Gavriliță, consultant în nutriție vie, ne dezvăluie o rețetă de înghețată naturală și sănătoasă, făcută în casă, din doar două ingrediente. Îți poți răsfăţa simţurile în zilele caniculare și cu o îngheţată din fructe, fără zahăr, frişcă sau lapte. Rețeta o găsești AICI!

2. Hidratează-te

Bea lichide des fără să se instaleze deshidratarea. Lichide nu înseamnă alcool, cocktailuri sau sucuri carbogazoase, acest gen de băuturi cresc riscul de deshidratare și pot să apară probleme de sănătate. Cu alte cuvinte, apa dar și sărurile minerale din corp se pierd prin transpiraţie. Tocmai de aceea băuturile cele mai indicate mai ales pe timp de caniculă rămân apa plată și minerală și ceaiurile.
Băuturile pe bază de fructe, așa cum sunt fresh-urile, se pot servi fără prea mari probleme atâta vreme cât nu sunt foarte dulci. De asemenea, evită greșeala pe care o fac mulți să servească băuturi reci. Nu face asta, că vei transpira mai rău iar organismul este și mai mult agresat. Servește băuturile la temperatura din cameră.

3. Adoptă o alimentaţie light

Consumă în această perioadă cât mai multe supe, salate, fructe și legume care să ajute organismul să își refacă dozele de vitamine și minerale pierdute. Te ajută de asemenea să te hidratezi. Așa că în loc de un platou cu mititei și carne de porc la grătar servite cu bere, alege în schimb o salată verde cu foarte puțin dressing, un peşte sau un piept de pui la grătar și o apă minerală cu lămâie. Este o combinaţie sănătoasă.

4. Fă exerciții zilnice

Medicii recomandă activități fizice pentru a-ți menține corpul și mintea sănătoase. În timpul verii, este bine să faci exerciții dimineața, înainte ca aerul să se încălzească și să devină sufocant.
Așadar, în fiecare zi, înainte de ora 7.00, poți merge în parc să alergi sau la o scurtă plimbare pe jos ori cu bicicleta. În acest mod, vei avea energie pe parcursul întregii zile și te vei simți mai relaxat.

5. Fă dușuri călduţe

Una dintre cele mai bune metode de a te răcori constă în realizarea a cât mai multor dușuri scurte și călduţe într-o zi. Dincolo de faptul că întreţii astfel igiena corporală, pielea este răcorită și organismul trece cu bine peste valul de căldură. Atenție! Să nu faci greșeala de a face dușuri reci. Duşurile reci sunt chiar periculoase pentru sănătate pentru că există riscul unui șoc termic.

7. Folosește produse cu efect răcoritor

Un alt mod de a te răcori este să folosești produse cosmetice cu efect răcoritor cu extract de mentă, lămâie, aloe sau eucalipt. Au efect răcoritor şi te ajută să fii fresh în orice zi călduroasă!

8. Petrece timpul în natură

Renunta la confortul pe care ți-l dă aerul condiționat și răcorește-te în mijlocul naturii. În zilele călduroase de vară, mergi la plajă, la pescuit sau într-o drumeție prin pădure. Aerul curat te va elibera de stres și, în plus, 20 de minute de expunere la soare pe zi, îți va alimenta corpul cu doza necesară de vitamina D. Nu uita, totuși, să folosești creme de protecție solară.

9. Plantele

Plantele verzi degajează umiditate şi absorb căldura. Aranjează-le în camerele cele mai expuse la soare şi cât mai aproape de ferestre. Astfel vei vea şi un ajutor în lupta cu căldura şi un decor plăcut.

10. Ventilatorul şi sticla cu apă îngheţată

Magazinele specializate sunt pline de ventilatoare de toate modelele, care sunt mai ieftine şi mai puţin nocive ca aerul condiţionat. Pentru a le creşte eficienţa, aşază exact în faţa paletelor câteva sticle cu apă îngheţată. Ventilatorul va răspândi prin încăpere prospeţimea vaporilor generaţi de gheaţa din sticle. Deşi poate părea ciudată, această tehnică are rezultatele dorite.

11. Scoate aparatele din priză

Aparatele electrice degajă o cantitate importantă de căldură dacă sunt pornite un timp îndelungat. Computerul, televizorul, încărcătorul telefonului şi alte dispozitive de prin casă trebuie scoase din priză când nu sunt folosite.
 
Sursa: thewoman.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"