NordNews
Avem ce spune

118 cazuri noi de COVID-19 în Republica Moldova. Cifra totală a ajuns la 1174

Alte 118 cazuri de infectare cu noul Coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova, dintre care 2 de import (Rusia, Marea Britanie) şi 116 cu transmitere locală.

Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, 48 au fost înregistrate în Chișinău, 11 – Soroca, 9 – Orhei, 10 – regiunea din stânga Nistrului, 7 – Ștefan Vodă, 6 – Glodeni, câte 5 cazuri în Edineț și Fălești, 3 – Strășeni, 2 –  Călărași,  câte 1 caz – Bălți, Cantemir, Criuleni, Dondușeni, Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Rezina, Taraclia și Ungheni.
Bilanţul total al persoanelor infectate în Republica Moldova este de 1174.

Astăzi, au fost confirmate 62 cazuri de infectare în rândul femeilor, iar cel mai expus grup de risc reprezintă  totuși persoanele vârstnice, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

În acest context, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează îndemnul pentru populaţie de a respecta măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19, impuse de autorităţi:
-Stați acasă! Evitați la maxim posibil locurile publice;
-Dacă sunteți nevoiți să ieșiți din casă, păstrați distanța socială de minim 1 m;
-Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;
-Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;
-Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);
-La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați de urgență Serviciul 112.
-Apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și informați-vă doar din surse oficiale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"