NordNews
Avem ce spune

12 tineri din nordul țării s-au făcut auziți prin intermediul a patru materiale media

AO Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală „ANIMA”  în parteneriat cu Asociația Obștească ”Asociația Reporterilor Media Nord” portalul de știri Nord News și Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT din cadrul DÎTS municipiul Bălți, cu suportul Uniunii Europene implementează proiectului „Youth Media Marathon Bălți”  în perioada august  2020 – martie 2021.

După mai bine de jumătate de an de formări, trainig-uri, ateliere practice și mentorat 12 tineri din nord s-au făcut auziți prin intermediul a 4 materiale media tematice elaborate. Acestea au abordat situația ecologică din nordul țării, proiectele care au venit să le soluționeze și oamenii care au devenit adevărați eroi în localitățile în care au adus apă, lumină, căldură și alte servicii publice de calitate și mult așteptate. Într-o emisiune la Vocea Basarabiei, tinerii au menționat că cea mai interesantă experiență a fost aceea  de a trăi o zi din viața jurnalistului.

Anastasia Grădinaru, participanta cursului de abilitare în media și tânăra care acum cunoaște cum e ”pâinea de zi cu zi al jurnaliștilor” a menționat că: ”de multe ori am urmărit televizorul, pe internet ce se întâmplă, dar nu am știut că există atâtea tipuri de lucrări și tehnici cum sunt: interviul, storrytelling, știre, reportaj și că acestea se fac atât de greu. Acum când privesc aceste materiale le văd cu alți ochi!”.

În timpul realizării lucrărilor pentru Concurs, tinerii s-au regăsit la diferite atribuții din viața jurnalistului, venind cu aport special la elaborarea materialelor tematice pentru Concursul lansat. Concursul s-a desfășurat pe platforma online Fb https://www.facebook.com/CIDPAnima/?modal=admin_todo_tour , în cadrul evenimentului deschis ”Materiale media realizate de tinerii jurnaliști/ Youth Media Marathon Bălțihttps://fb.me/e/11we0ofkW , în perioada 01-10 februarie 2021. Jurizarea a avut  loc prin intermediul lik-urilor.

Evenimentul a fost destinat echipelor de tineri abilitați în cadrul cursului de durată în  proiectul ”Youth Media Marathon Bălți”.

Toate echipele urmează a fi invitate la ”Gala tinerilor începători în jurnalistică”, unde vor fi certificați și premiați pentru implicare și dedicație. Gala va avea loc în luna martie 2021.

Pentru detalii, accesați https://www.facebook.com/CIDPAnima/?modal=admin_todo_tour , sau pagina web anima.md

AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” împreună cu partenerii mass-media AO „Asociația Reporterilor Media Nord” sunt beneficiarii Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Youth Media Marathon Bălți” în Bălți.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

#ÎmpreunăMaiPuternici #EU4Moldova, #EU4CivilSocietyMD, #CSOActionMoldova, #MLPS, #DezvoltareRegionala, @GIZMoldova

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata