NordNews
Avem ce spune

130 de mii de persoane din Kiev stau în continuare fără curent electric. La Herson a fost restabilită alimentarea cu electricitate

Apoape 130.000 de persoane din Kiev, metropolă cu trei milioane de locuitori, erau încă lipsiţi de electricitate sâmbătă, 26 noiembrie, potrivit autorităţilor locale. Reparaţiile pentru restaurarea întregii reţele ar urma să fie finalizate în 24 de ore. Declarația a fost făcută de administraţia militară din Kiev, potrivit căreia în acel moment toate sistemele de încălzire ar trebui să funcţioneze din nou.

Consilierul prezidenţial Kirilo Timoşenko, spune că alimentarea cu electricitate a fost restabilită în oraşul Herson, din sudul Ucrainei, după eliberarea sa la începutul lunii de sub ocupaţia rusească. Oraşul era fără electricitate, încălzire centralizată şi apă curentă de când forţele ucrainene l-au eliberat la 11 noiembrie.

Miercuri, 23 noiembrie, Rusia a lansat zeci de rachete asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, producând daune severe.

Electricitatea, apa şi încălzirea au fost întrerupte în multe zone din ţară, existând temeri majore că astfel de servicii cruciale riscă să nu funcţioneze corespunzător în lunile friguroase care urmează, scrie DPA, preluat de Agerpres.

Autorităţile ucrainene restabilesc treptat alimentarea cu electricitate, ajutate şi de reconectarea celor patru centrale nucleare ale ţării, dar milioane de persoane sunt încă lipsite de căldură şi curent electric, după aceste atacuri aeriene ale Rusiei, cele mai devastatoare de la începutul războiului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"