NordNews
Avem ce spune

În această zi de 23 octombrie s-au…

Biserica Ortodoxă îl pomeneşte la 23 octombrie pe Sfântul  Mucenic şi Apostol Iacov, fratele Domnului. Iacob a fost unul dintre cei patru frați, Iacob, Iosif, Simon și Iuda, fii ai lui Cleopa și ai Mariei, verisoara a Nascatoarei de Dumnezeu, Fecioara Maria. Aceștia nu au fost frati ai Mantuitorului ci verisorii acestuia. Sfântul Iacov, păstorind turma lui Hristos în Ierusalim, pe mulţi evrei şi elini i-a întors la Domnul prin învăţătura sa şi i-a povăţuit la calea cea dreaptă.
Image result for sf Mucenic Iacob
 

1812

Conspirație împotriva lui Napoleon. Generalul Claude François de Malet răspândește vestea morții împăratului și se declară comandant al Parisului. Pentru această tentativă de trădare Generalul a fost executat pe 29 octombrie.
Image result for Claude François de Malet
 

1958

Scriitorul rus Boris Leonidovici Pasternak (n. 1890 ) primește Premiului Nobel pentru literatură  pentru romanul „Doctor Jivago”, devenit best-seller în Europa Occidentală, dar nepublicat în URSS.
Related image
 

1957

În Italia se stinge din viață Christian Dior, creator de modă francez (n. 1905). În anul 1947 Dior a revoluționat moda și silueta feminină prin curentul New look.  Casa de modă Dior s-a remarcat prin colecții extravagante pret-a-porter și hautecouture, iar numele Cristian Dior a devenit un sinonim al bunului gust.
Related image

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"