NordNews
Avem ce spune

16 amendamente de la PAS, respinse în Parlament: s-a propus 15 zile de stare de urgență sau agenții economici să fie scutiți de plata chiriilor

În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, la proiectul de lege cu privire la declararea stării de urgență, deputații PAS au venit cu 16 amendamente, în final toate au fost respinse din lipsa de voturi, scrie protv.md

Sergiu Litvinenco a propus instituirea stării de urgență pentru o perioada de 15 zile, Dan Perciun a propus ca salariații din domeniul privat să primească câte o mie de lei pe săptămână pe perioada stării de urgență. Nici amendamentul lui Radu Marian privind indemnizația de șomaj și simplificare a procedurii de înregistrare a statutului de șomer nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Dumitru Alaiba a venit cu propunerea ca agenții economici să fie scutiți de plata chiriilor, plăților comunale și să nu le fie blocate conturile, astfel să fie instituită moratoriul pentru agenții economici și persoanele fizice.

Bolea Vladimir a propus că MSMPS să solicite suportul partenerilor externi pentru echipele de medici, iar Mihai Popșoi a propus împuternicirea CNESP să întreprindă de urgență elaborarea unui mecanism pentru monitorizarea celor infectați și vaccinați cu coronavirus. Totodată, a mai fost propusă accelerarea campaniei de vaccinare și lansare a celei de-a două etapă, mărirea capacității de testare zilnică a cetățenilor.

În aceste momente, Parlamentul examinează propunerea Guvernului privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Biroul permanent al Legislativului a aprobat examinarea acesteia, în ședința plenară de astăzi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata