NordNews
Avem ce spune

170 de ambulanțe vor fi procurate dintr-un împrumut de 12 milioane de euro

170 de ambulanțe noi vor fi procurate pentru Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească. Premierul Pavel Filip și viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Rosa María Sánchez-Yebra Alonso, au semnat, astăzi, Acordul de împrumut, în valoare de 12 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei,destinate reînnoirii parcului de autosanitare.
Peste 80 la sută dintre cele 300 de ambulanțe care activează acum sunt încă din perioada sovietică și au gradul de uzură de 100%, susține premierul. În total, sistemul de sănătate are nevoie de 450 de ambulanțe, 70 au fost cumpărate anul trecut, iar anul acesta vor fi procurate încă circa 170.
„Aceste 12 milioane de euro înseamnă vindecarea sistemului de sănătate, servicii de calitate pentru cetățeni, dar și o recunoaștere și susținere în demersul nostru de însănătoșire a Republicii Moldova”, a menționat premierul Filip.
Printre proiectele realizate cu susținerea Băncii se numără modernizarea Spitalului Clinic Republican, îmbunătățirea infrastructurii penitenciarelor și asigurarea cu locuințe a categoriilor vulnerabile de populație. Datorită suportului de 10 milioane de euro din partea acestei instituții financiare, anul curent, circa 1400 de persoane din șase raioane ale țării vor beneficia de 400 de apartamente.
„Suntem gata să continuăm colaborarea fructuoasă. Acordul semnat astăzi reprezintă pentru bancă un exemplu al proiectelor în care ne-ar plăcea să ne implicăm în continuare”, a spus viceguvernatorul Băncii, Rosa María Sánchez-Yebra Alonso.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"