NordNews
Avem ce spune

20 de deținuți sunt infectați cu virusul COVID-19. Precizările Administrației Naționale a Penitenciarelor

20 de deținuți din penitenciarele din Moldova sunt contaminați de COVID-19. Alte 14 cazuri sunt la etapa de recuperare, anunță Administrația Națională a Penitenciarelor, scrie tv8.md.

Persoanele private de libertate a căror teste au fost confirmate pozitiv au fost transferați în Secția boli infecțioase a Penitenciarului nr.16-Pruncul unde urmează tratament, în regim de izolare și administrat conform protocolului clinic național, dintre acestea 19 cazuri prezintă forme ușoare ale bolii si 1 caz de gravitate medie.

Până în prezent au fost efectuate 93 teste.

Totodată, în perioada 11 martie-25 august 2020 au fost înregistrate 68 cazuri cu infecția SarsCov-2 în rândul personalului penitenciar și 34 de cazuri COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate. Dintre ele 18 au fost în Penitenciarul nr.13-Chișinău, 15 din Penitenciarul nr.17-Rezina și o persoană care a fost transferată din Ucraina. În perioada nominalizată în sistemul penitenciare nu a fost înregistrat nici un deces cauzat de virus.

Potrivit ANP, atât angajații, cât și deținuții sunt asigurați suficient cu medicamente pentru tratamentul COVID-19 antivirale, antipiretice, anticoagulante, consumabile, inclusiv echipamente de protecție, dezinfectanți.

1 Comentariu
  1. Alexei spune

    ” … atât angajații, cât și deținuții sunt asigurați suficient cu medicamente pentru tratamentul COVID-19 antivirale …” pe undeva cam așa ceva am auzit de la oleacă doctor! Ca apoi să umble cu „mîna întinsă „!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"