NordNews
Avem ce spune

20 de moldoveni suspectați de infectare cu coronavirus. Printre bolnavi sunt 6 copii

20 de persoane au fost spitalizate fiind suspectate de infecție cu coronavirus. 14 persoane sunt internate la Toma Ciorba, iar alte 8, două mame și șase copii, sunt spitalizate în spitalul de boli infecțioase pentru copii, scrie Unimedia.

Informația a fost oferită de către Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Ea a mai adăugat, că toți cei care au fost spitalizați sunt în stare gravă medie.
„Vreau să aduc o cifră ce ține de Spitalul de Boli Infecțioase pentru Copii. Avem opt persoane. Este vorba despre 6 copii și două mame. Este vorba de o mamă cu trei copii, exact când în situația când era alarmată în Italia, a mers cu acești copii la cumpărături în Milano. Și acum este printre persoanele care sunt suspectate de coronavirus”, a declarat ministra.
Cel de-al doilea caz. A doua mamă cu copilul său au realizat o vizită în Italia în perioada când s-a declanșat infecția cu coronavirsus. Toate probele au fost prelevate la persoanele suspecte, iar la ora 16:00 se va anunța rezultatele acestor teste, mai spune ministra.
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a anunțat că de astăzi sunt sistate orele și procesul educațional în toată republica, indiferent că este vorba despre educația preșcolară, școlară sau universitară. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în contextul în care, în țară au fost confirmate până astăzi, 3 cazuri de coronavirus, în urma testelor de laborator.
Dumbrăveanu a anunțat ieri că încă două cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Este vorba despre doi adulți, care au fost spitalizați ieri, la Toma Ciorbă, după mai multe zile petrecute acasă, fără a respecta un regim de carantină. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.
Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Republica Moldova, fiind vorba despre o femeie venită din Italia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata