NordNews
Avem ce spune

200 de câini fără stăpân din Chișinău ar urma să fie sterilizați, în colaborare cu o organizație internațională

Circa 200 de maidanezi vor fi sterilizați timp de zece zile în capitală, în cadrul unui proiect comun al Secției Control și Protecție a animalelor a Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Organizației Internaționale „FOUR PAWS”, Austria și unei clinici veterinare, informează Primăria municipiului Chișinău, scrie zdg.md.

Echipa din partea organizației internaționale va fi compusă din patru veterinari din Bulgaria și Ucraina, iar sterilizările vor avea loc pe teritoriul clinicii specializate „Doctor Vet”, partener al proiectului.

Reprezentanții organizației „FOUR PAWS”, aflați în vizită la Chișinău pentru proiectul de sterilizare a maidanezilor, mai au planificate și alte activități, inclusiv semnarea unui acord de colaborare, vizitarea azilurilor pentru animalele fără stăpân, întâlniri cu voluntarii și cu reprezentanții ONG-urilor, ținerea unei lecții în școală despre comportamentul față de animale.

„FOUR PAWS” este o organizație internațională cu experiență în diverse state ale lumii, privind soluționarea umană a problemei animalelor fără stăpân, precum și pentru contribuția la salvarea animalelor sălbatice.

Secția pentru controlul și protecția animalelor din cadrul Direcției generale locativ-comunale și amenajare colaborează de mai multă vreme cu organizația „FOUR PAWS”, însă „din cauza situației pandemice prin COVID-19”, sosirea reprezentanților organizației pentru sterilizarea maidanezilor a devenit posibilă abia acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata