NordNews
Avem ce spune

230 de milioane lei din partea Japoniei. Salvatorii și pompierii din R. Moldova, în vizită la Tokyo

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a întreprins o vizită la data de 18 ianuarie curent, la Școala de Pompieri și Departamentul de Pompieri din Tokyo. Vizita în Japonia este organizată în contextul realizării Proiectului „Îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor”, implementat cu suportul Guvernului Japoniei care a oferit Republicii Moldova un grant în valoare de 1,55 miliarde Yeni japonezi aproximaiv 230 milioane lei.

În cadrul vizitei la Școala de Pompieri salvatorii și pompierii moldoveni au fost familiarizați cu sistemul de pregătire profesională prin care trec pompierii japonezi, precum și tehnologiile și tehnicile învățate și dobândite de ei în procesul de instruire. O atenție deosebită a fost atrasă aspectului prin care este realizat procesul de formare continuă a pompierilor de-a lungul carierei.

Conducerea Unității de Pompieri din Nakano a prezentat modul de organizare și desfășurare al serviciului propriu și și-a împărtășit experiența acumulată până în prezent. În mod special atenția a fost atrasă asupra particularităților existente în Japonia – densitatea mare a populației și clădirilor, dominația clădirilor înalte și foarte înalte, riscurile prezentate de ocean și munți, specificul infrastructurii de transport etc. Colegii japonezi au prezentat tehnica și echipamentul de intervenție, precum și au făcut unele demonstrații cu privire la utilizarea echipamentelor.

În Japonia există 55 de școli de pompieri care asigură necesitățile de instruire conform principiului teritorial, având un program de instruire unic. În acest fel este asigurată uniformizarea instruirii, precum și compatibilitatea nivelului de pregătire al personalului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"