NordNews
Avem ce spune

25 de artilerişti moldoveni, alături de peste 100 de militari români, execută trageri la poligonul de la Smârdan

Militari din subunităţile de artilerie ale Armatei Naţionale şi Armatei Române participă, în perioada 5-10 iulie curent, la exerciţiul „Scutul de Foc – 20.1”, care se desfăşoară la Centrul Secundar de Instruire pentru luptă de la Smârdan, România. În cadrul antrenamentelor, cei 25 de artilerişti moldoveni, alături de peste 100 de militari români, execută trageri din diferite tipuri de armament, printre care tun obuzier de calibru 152 mm şi aruncător de calibru 120 mm, fiind antrenați şi în misiuni în teren specifice domeniului de activitate.

Aplicaţiile au ca scop asigurarea interoperabilității și capacității de interacțiune întrunită, îmbunătățirea procesului de coordonare a operațiilor militare în cadrul multinațional, specific misiunilor de menţinere a păcii, antrenarea în comun şi efectuarea unui schimb de experienţă între contingentele celor două armate.

Ministrul Apărării Alexandru Pînzari a menţionat că înainte de plecare, contingentul a fost monitorizat cu stricteţe de medicii militari din Brigada de infanterie motorizată “Dacia”.

M-am asigurat personal de starea de sănătate a artileriştilor, detaşaţi la exerciţiul din România, în contextul situaţiei epidemiologice de astăzi. Aceştia au fost supravegheaţi zilnic şi instruiţi de specialiştii noştri din Armata Naţională cum să se protejeze de COVID-19, a spus Alexandru Pînzari.

Dragi camarazi, vă așteptăm înapoi sănătoși, mai puternici și mai pregătiți de a interveni atunci când comunitatea va avea nevoie de intervenția sau ajutorul vostru!, a scris ministrul Alexandru Pînzari într-un mesaj adresat militarilor pe pagina sa de facebook.

Participarea artileriştilor moldoveni la exerciţiul „Scutul de Foc 20.1” în România face parte din planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2020.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"