NordNews
Avem ce spune

25 de șoferi au rămas fără plăcuțe de înmatriculare, iar 86 s-au ales cu procese verbale. Bilanțul ANTA

25 de conducători auto au rămas fără plăcuțe auto, iar alți 86 de șoferi sau ales cu procese verbale și amenzi de peste 300 mii lei, săptămâna precedentă. Agenția Națională Transport Auto a organizat acțiuni de prevenire și combatere a transportului ilicit de mărfuri și persoane în mai multe raioane din țară.

De asemenea, în cadrul controalelor planificate, dar și inopinate, 14 operatori de transport rutier s-au ales cu amendă de 120 000 lei, pentru ignorarea prevederilor stabilite de Codul Transporturilor Rutiere, aprobat prin Legea nr. 150 din 17.07.2014, art. 49.

De la începutul anului 2021 și până la data 07 februarie curent, pentru transportarea ilicită contra cost de persoane, mărfuri și colete și/sau prestarea serviciilor contra cost în lipsa înregistrării în Registrul Operatorilor de Transport Rutier și/sau prestarea serviciilor contra cost cu admiterea încălcărilor prevăzute de norma legală, de către inspectorii Agenției au fost întocmite 492 procese-verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea pentru 126 conducători auto a măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, în conformitate cu prevederile art. 439 indice(1) al Codului Contravențional și aplicate amenzi contravenționale în mărime de 1 817 950 lei, fiind achitați în bugetul de stat 595 564 lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata