NordNews
Avem ce spune

27 de medici din Soroca, diagnosticați cu coronavirus. Nu tot personalul medical a fost testat la COVID-19

27 de medici din Spitalul Raional Soroca au fost diagnosticați cu coronavirus. Cifra este alarmantă, în condițiile în care, Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, susține că instituția curativă este dotată corespunzător, iar personalul medical poate face față oricărei situații. Astfel, spitalul continuă să activeze în regim normal, iar medicii infectați au fost izolați.

Dat fiind faptul că, este dotat corespunzător și există potențial la nivel de resurse umane,  la etapa respectivă rămâne funcțional, sub monitorizarea continuă realizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale”, a menționat ministrul.

Totodată, șefa Spitalului Raional Soroca, Angela Rusnac ne-a spus că nu tot personalul medical a fost testat la COVID-19.

Noi activăm ca spital strategic. Noi singuri am testat personalul medical și am depistat 27 de cazuri de infectare cu coronavirus. Nu toți lucrătorii medicali au fost testați. Cei bolnavi au fost izolați, iar în locul lor a fost redresat personal medical din alte secții, ne-a spus Angela Rusnac, șeful Spitalului Raional din Soroca.

Menționăm că, anterior, medicii din cadrul Spitalului Raional Soroca s-au plâns de lipsa echipamentelor medicale de protecție.
În raionul Soroca sunt confirmate 71 de cazuri de infectare cu COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"