NordNews
Avem ce spune

Trei mii de polițiști la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale

În perioada sărbătorilor de Paște și în seara de Înviere, în scopul bunei desfăşurări a evenimentelor religioase care vor avea loc pe întreg teritoriul țării, Poliția își va spori măsurile de asigurare a ordinii publice și supraveghere a circulației rutiere. Oamenii legii vor supraveghea în permanență comportamentul cetățenilor în preajma lăcașurilor sfinte, în stradă, pe traseu și în locurile de agrement,  în contextul în care, de sărbători, cetățenii au zile libere, iar multe persoane revin acasă de peste hotare.
Astfel, circa 3000 de poliţişti  vor fi la datorie  pentru asigurarea  ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru prevenirea  faptelor antisociale, activități desfăşurate în comun cu angajații Inspectoratului General de Carabinieri.
De asemenea, efective ale polițiștilor de patrulare  vor acționa pe drumurile publice pentru asigurarea fluidității traficului, fiind prezenți pe drumurile naționale pentru a se asigura că fiecare persoană  petrece în siguranță sărbătorile și beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.
Pentru  asigurarea circulației libere și fără impedimente a tuturor participanților la trafic, precum și reducerea timpului de deplasare pentru transportul particular, s-au  impus urmăroarele  restricţii:
În acest sens, Polițiștii  îndeamnă repetat șoferii să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice,  să respecte limita de viteză pe porțiunile de drum pe care se deplasează și să se asigure că și pasagerii lor sunt în siguranță.
De asemenea, conducătorilor auto care vin de peste hotarele țării li se solicită să respecte Regulamentul Circulației Rutiere al Republicii Moldova și să se conformeze indicațiilor polițiștilor din trafic.
În cazul în care ați observat o tentativă de încălcare a legii sau sunteți martorul unei contravenții sau infracțiuni, vă rugăm să anunțați imediat cel mai apropiat polițist sau să telefonați la numărul unic 112.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata