NordNews
Avem ce spune

302 persoane pe minut s-au programat sâmbătă pe platforma de vaccinare

Noile locuri care au devenit disponibile sâmbătă pe platforma de vaccinare au toate șansele să se epuizeze până la sfârșitul zilei. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat sâmbătă că, până la ora 14:00, aproape 110.000 de persoane se programaseră pe platformă pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer BioNTech, notează digi24.ro.

CNCAV anunțase că începând de sâmbătă persoanele din categoria celor vulnerabile se pot programa din nou pentru imunizare cu vaccinul Pfizer/BioNTech în 130 de cabinete noi deschise în acest sens. Astfel, 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile în aceste cabinete, capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet fiind de 60 de persoane pe zi, precizau reprezentanții CNCAV.

„Maraton la înscrierile pe platforma de vaccinare! Peste 18.000 de persoane se programează, în medie, pe oră! 302 de persoane/minut programate până la ora 14:00”, a anunțat ulterior CNCAV.

Conform reprezentanților Comitetului, 109.800 de persoane s-au programat deja pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru a se vaccina în noile cabinete deschise pentru administrarea serului produs de Pfizer BioNTech.

Este vorba de persoane care fac parte din etapa a II-a a strategiei de vaccinare, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Sâmbătă s-au împlinit două luni de la demararea campaniei naționale de vaccinare în România, în 27 decembrie 2020. Aproape 900.ooo de persoane au fost imunizate în acest timp în România. Dintre acestea, aproape 616.000 au primit deja și cea de-a doua doză de vaccin.

Strategia de vaccinare pentru România are trei etape, fiind prioritizate persoanele la risc și din domenii-cheie. Vaccinarea populației generale ar urma să înceapă la mijlocul lunii aprilie. Autoritățile și-au propus ca până la toamnă să fie vaccinați 10 milioane de români, iar cursa pentru vaccinare a devenit una contracronometru pe măsură ce apar noi mutații ale coronavirusului.

Dacă la început populația părea destul de reticentă, tot mai mulți români ar vrea să se vaccineze. Locurile disponibile pe platforma de vaccinare sunt însă create în funcție de dozele de vaccin pe care le primește România.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"