NordNews
Avem ce spune

37 pacienți cu COVID-19 sunt în stare gravă

Din totalul celor 353 de persoane confirmate cu COVID-19, inclusiv 22 – tratate și 4 persoane decedate, 37 pacienți sunt în stare gravă. Cei mai mulți dintre ei, 26 de pacienți, sunt internați la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, iar alți 11, la Spitalul Clinic Republican. Starea celorlalți pacienți internați în instituțiile medicale sunt de gravitate medie și satisfăcătoare, scrie realitatea.md

După cum a menționat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Punctului Focal din această dimineață, din totalul celor 125 de persoane cu COVID-19 internate la Spitalul „Toma Ciorbă”, 64 sunt de gravitate medie, iar celelalte în stare satisfăcătoare.
La Spitalul de boli contagioase pentru copii sunt internate 33 de persoane confirmate cu Coronavirus, dintre care 11 maturi și 22 copii. Astfel, 27 de persoane – 10 maturi și 17 copii, sunt de gravitate medie, iar celelalte, atât adulți, cât și copii, în stare satisfăcătoare.
La Spitalul Clinic Republican, din totalul celor 15 persoane internate, 11 sunt cu evoluție gravă, iar 4 în stare satisfcătoare.
La Spitalul pentru copii „Emilian Coțaga” este internată o mamă, prima probă a căreia a fost negativă și „sperăm foarte mult ca să fie și cea de-a doua probă și să mergem spre externare”, a menționat Dumbrăveanu
La Spitalul Ministerului Sănătății, din cele 82 persoane cu COVID-19, 31 sunt în stare medie și 51 în stare satisfăcătoare.
La Spitalul Clinic din Bălți – 16 persoane, dintre care 10 în stare medie și 6 – satisfăcătoare.
La Spitalul Raional din Căușeni, din 14 persoane internate, 5 sunt în stare medie și 9 – stare satisfăcătoare.
La Spitalul Clinic Municipal „Arhanghelul Mihail” sunt internate 4 persoane cu Coronavirus, toate în stare medie de sănătate.
O persoană este internată la Spitalul Raional Cahul.
La Maternitatea nr. 2 din Capitală, preconizată pentru femeile gravide sunt internate 6 persoane, dintre care 3 în stare medie și 3 în stare satisfăcătoare.
La Institutul de Medicină Urgentă sunt internate 5 persoane cu COVID-19, dar care necesită și intervenții medico-chirurgicale și beneficiază de asistență medicală acolo.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata