NordNews
Avem ce spune

4.300 de elevi nu pot participa la procesul educațional online din lipsă de tehnică

Conform ultimelor date actualizate, la data de 17 martie, 33 de grădinițe și 96 de grupe de copii se află în carantină. 26 de copii sunt confirmați pozitiv cu virusul COVID-19. 176 cadre didactice din IET au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus. Din categoria personalului nedidactic și auxiliar sunt confirmate cu noul virus 118 persoane. Datele au fost prezentate de către Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa în cadrul unui briefing, transmite jurnal.md. 

În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 292. Totodată, 409 cadre didactice au fost confirmate pozitiv. Din personalul nedidactic și auxiliar sunt infectate cu noul virus 110 persoane.

Conform MECC instituțiile de educație timpurie își continuă activitatea cu prezență fizică. Din numărul total de 1501 instituții, 33 de instituții de educație timpurie și 96 de grupe activează la distanță pe motivul creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19.

Instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal activează conform:

• Scenariului I, cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ – 321 instituții;

• Scenariului II, cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar, elevilor din clasele absolvente (a IX-a, a XII-a) – 151 instituții. Pentru elevii din celelalte clase și ani de studii, procesul educațional este organizat la distanță;

• Scenariului III, cu prezență fizică în instituțiile de învățământ, a elevilor din învățământul primar, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente (a IX-a, a XII-a, a XIII-a) – 765 instituții.

Totodată, la decizia Comisiilor teritoriale în sănătate publică 4 instituții activează exclusiv la distanță.

1. Anenii Noi – Gimnaziul Roșcani;

2. Căușeni – Gimnaziul „A.Sturza”;

3. Drochia – LT „Bogdan P.Hașdeu”; Gimnaziul Miciurin.

Astfel, din numărul total de 331 394 de elevi:

a. studiază cu participare fizică – 177229 elevi (53,48 %);

b. studiază la distanță – 136464 elevi (41,18 %);

c. desfășoară procesul educațional mixt – 26208 elevi (7,91 %).

Conform datelor pe care le deține MECC circa 4.300 de elevi nu pot participa plenar la procesul educațional online. Cauzele fiind lipsa tehnicii de calcul și conexiunea la Internet. Astfel, pentru acești elevi vom continua abordarea individualizată prin realizarea programelor de recuperare a conținuturilor doar cu prezență fizică

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"