NordNews
Avem ce spune

44 de teste Covid-19 false, identificate la frontiera de stat

44 de teste Covid-19 au fost identificate cu semne vizibile de falsificare în primele cinci zile ale lunii aprilie. Documentele au fost ridicate din punctele de trecere a frontierei Briceni, Palanca, Sculeni, Tudora, Aeroport Internațional Chișinău.

În mai multe puncte de trecere au fost inițiate cercetări privind deținerea testelor Covid-19 negative de către călători. Incidentele au fost consemnate pe ambele sensuri de deplasare, fiind documentați cetățeni moldoveni și doar trei străini.

În cadrul audierilor, puțini au fost cei care au recunoscut că și-au perfectat actul prin intermediul persoanelor terțe. Ceilalți s-au eschivat de la declarații sau și-au arătat indignarea față de cele depistate comunicând că nu sunt în cunoștință de cauză.

În repercursiune, ofițerii de investigații cercetează fiecare caz în parte pentru a elucida toate circumstanțele, identificarea și atragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea infracțiunii conform art. 361 al.(1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Poliția de Frontieră reiterează despre importanța respectării restricțiilor impuse de Comisia pentru Situații Excepționale. Facem apel către toți călătorii de a fi responsabili și de a nu încerca vigilența polițiștilor de frontieră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"