NordNews
Avem ce spune

45 de incendii în doar 24 de ore  

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit pentru a lichida 45 de focare de ardere. În mare parte, flăcările au nimicit mai multe hectare de iarba uscată și gunoi în raioanele Edineț, Strășeni, Telenești, Râșcani, Cahul, Ialoveni, Soroca, Leova, Florești și UTA Găgăuzia.

Două incendii s-a produs în raionul Cahul. În satul Manta, flăcările au cuprins 30 ha de mirește uscată și 5 ha de porumb, în timp ce în Spicoasa flăcările au distrus 7 ha de iarbă uscată. Pentru a opri răspândirea focului a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Totodată, în satele Abaclia și Cioc- Maidan, salvatorii au stins 4 ha de teren care au fost cuprinse de flăcări, iar în Cinișeuți, angajații IGSU au stins 4 ha de vegetație

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în Cinișeuți, raionul Rezina, după ce 4 ha de vegetație au fost incendiate, iar focul risca să cuprindă mai multe construcții din apropiere.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU) atenționează oamenii să nu aprindă gunoiul menajer și vegetația, în preajma spațiilor agricole, forestiere, dar și a celor de locuit.

În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"