NordNews
Avem ce spune

5 membri ai unei familii din Rîșcani, infectați cu coronavirus

Două cazuri noi de infectare cu COVID-19 în raionul Rîșcani. Informația a fost confirmată de președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru.

Este vorba de părinţii unuia din cei doi cetăţeni infectaţi, reveniți din Franța. În ciuda regulilor de autoizolare, tinerii recent întorși în țară au participat la o petrecere, alături de încă 16 persoane. La momentul actual, toți cei prezenți la petrecere sunt în carantină, monitorizați de către medicul de familie.
Mai mult, Vasile Secrieru informează că și șoferul microbozului cu care aceștia au venit de la aeroportul din Chișinău a fost diagnosticat cu COVID-19. Bărbatul este originar din Trușeni, sat-reședință de comună din sectorul Buiucani, municipiul Chișinău.
Astfel, în raionul Rîșcani sunt confirmate 5 cazuri de infecție cu coronavirusul de tip nou: cuplul revenit din Franța, fetița lor de 8 ani  și părinții unuia din membrii familiei, cu vârsta în jur de 52 de ani.
Totodată, în cadrul briefing-ului din această seară, ministrul Viorica Dumbrăveanu a anunțat că la moment, în Republica Moldova sunt confirmate 24 cazuri noi de infecție cu COVID-19. Din numărul total, 3 cazuri sunt de import (Marea Britanie, Germania), și 21 cazuri de transmitere locală: Chișinău, Soroca, Hâncești, Râșcani, Ialoveni, Ștefan Vodă, Strășeni. Astfel, numărul total al celor infecțati cu virusul de tip nou COVID-19 a ajuns la 149.
Reamintim că începând cu ziua de azi, 25 martie, au intrat în vigoare noile restricții:
– Se interzice, aflarea în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement;
– Se interzice prestarea serviciilor de alimentare publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere;
– Se interzice persoanelor în vârstă de peste 63 ani, aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice cu excepția: deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare, deplasarea pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, deplasarea pentru alte motive justificate și care nu pot fi amânate.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"