NordNews
Avem ce spune

5 microbuze au fost scoase de pe ruta din motiv că nu erau echipate cu pneuri de iarnă

Astăzi, 20 noiembrie 2018, angajații Inspectoratului Național de Patrulare desfășoară activități de verificări la gările auto și pe traseele naționale a șoferilor de autobuse și microbuse care transportă pasageri și nu au echipate autovehiculul cu anvelope destinate sezonului de iarnă.
 
Totodată, inspectorii de patrulare oferă recomandări privind măsurile de precauție în traficul rutier în timpul ninsorilor abundente şi în condiții de vizibilitate redusă. Astfel, timp de câteva ore, 77 de unități de transport din cadrul a 9 autogări au fost verificate, în urma cărora 5 microbuze au fost scoase de pe ruta din motiv că nu erau echipate cu pneuri de iarnă.
 
Regulamentului Circulației Rutier prevede că șoferii sunt obligaţi să instaleze anvelopele de iarnă doar în condiţii meteo nefavorabile, atunci când pe carosabil există zăpadă, gheaţă sau polei.
 
Conducătorii care nu-şi vor echipa autovehiculele cu anvelope de iarnă în condiţii climaterice nefavorabile riscă o amendă de la 900 până la 1 500 lei pentru persoane fizice şi de la 4 500 până la 6 000 lei pentru persoane juridice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"