NordNews
Avem ce spune

500 de euro – atât costă trecerea ilegală a frontierei

Ofițerii de investigații ai Direcției regionale Vest au inițiat o cauză penală pe faptul organizării migrației ilegale de către un locuitor din raionul Ungheni în vârstă de 42 de ani. Judecătoria Ungheni a decis plasarea sub control judiciar pe un termen de 30 de zile a acestuia, scrie jurnal.md.

Cazul a fost monitorizat de polițiștii de frontieră pe parcursul lunii decembrie.

 

Bărbatul identifica persoane și le organiza trecerea ilegală peste frontiera de stat. Astfel, săptămâna trecuta a fost pornită o cauză penală în baza art. 362ˡ, alin.2 al Codului Penal al Republicii Moldova. În cadrul dosarului a fost efectuată o percheziție la domiciliul bănuitului, în orașul Ungheni.

În cadrul anchetei au fost audiați trei cetățeni cu vârstele cuprinse între 20 și 34 de ani care anterior au ajuns ilegal pe teritoriul Uniunii Europene.

 

Tinerii au recunoscut că i-au oferit bărbatului câte 500 de euro ca să fie ajutați să treacă ilegal frontiera

 

Ca rezultat, prin decizia Judecătoriei Ungheni, bănuitul a fost plasat sub control judiciar pe un termen de 30 zile. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Chișinău.

Polițiștii de frontieră continuă investigarea acestui caz pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. Dacă va fi găsit vinovat bărbatul riscă o amendă în mărime de la 850 la 1350 de unităţi convenţionale sau închisoare de la 3 la 5 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"