NordNews
Avem ce spune

Novac: În Parlament există o majoritate formată din PD și PSRM

Socialistul Grigore Novac a recunoscut, în direct la „Politica Nataliei Morari” de la TV8, că în Parlament funcționează o majoritate parlamentară formată dintre socialiști și democrați. Novac s-a grăbit, totuși, să precizeze că nu e vorba despre o coaliție, transmite agora.md.

Deocamdată nu am făcut coaliție, am făcut o majoritate în Parlament”, a recunoscut Novac.
Declarația sa a fost întâmpinată cu exclamația deputatului PAS, Sergiu Litvinenco: „Opaaa, breaking news!”.
Socialistul a bătut în retragere. „Păi ei au susținut Guvernul Chicu!”, s-a apărat Novac. „Nu există o coaliție, iar o majoritate există în toate formulele”, a punctat el.
De menționat că anterior președintele Igor Dodon a spus că o stabilitate politică poate fi asigurată doar printr-o coaliție. Președintele crede puțin probabilă o coaliție de dreapta cu PSRM și crede că optim ar fi o coaliție PSRM-PD.
Totuși, la mijloc de februarie, când a avut loc o întâlnire dintre reprezentanți ai PDM și PSRM, dar și cu președintele, premierul și speakerul, Partidul Democrat a infirmat crearea unei coaliții între cele două formațiuni.
Pe 24 februarie, un sondaj IMAS a arătat că o bună parte dintre moldoveni consideră că o coaliție între democrați și socialiști sunt „cea mai bună soluție pentru R. Moldova”. E vorba de 35% dintr-un total de peste 1100 de respondenți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata