NordNews
Avem ce spune

59 de cadavre au fost găsite în gropi comune clandestine în Mexic. Majoritatea sunt adolesceți

Cel puţin 59 de cadavre au fost găsite în gropi comune clandestine din statul mexican central Guanajuato, în centrul ţării, a anunţat miercuri Comisia naţională pentru căutarea persoanelor dispărute (CNB), scrie agerpres.ro.

”Am găsit 59 de cadavre în diferite gropi clandestine, există alte puncte la care continuăm să lucrăm”, a declarat Karla Quintana, şefa CNB în Salvatierra, zona de descoperire a gropilor.

”Corpurile par a fi în majoritate ale unor tineri, uneori foarte tineri, probabil şi adolescenţi”, a adăugat Quintana în cadrul unei conferinţe de presă.

Informaţiile despre descoperirea unei posibile gropi comune au parvenit autorităţilor în urmă cu aproximativ două săptămâni, operaţiunea de cercetare fiind lansată în urmă cu opt zile, în parteneriat cu instituţiile de securitate, la nivelul statului.

Peste 80 de persoane au fost mobilizate pentru această operaţiune de căutare şi au fost efectuate 52 de săpături, permiţând descoperirea cadavrelor, au precizat autorităţile.

Violenţele în statul Guanajuato au crescut în ultimele luni din cauza unei lupte între cartelurile Santa Rosa de Lima şi Jalisco Nueva Generacion, ambele implicate în traficul de droguri şi combustibil.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"