NordNews
Avem ce spune

6 cazuri noi de COVID-19 în nordul R. Moldova

În urma procesării a 246 de probe prelevate, au fost înregistrate încă 32 de cazuri noi de infectare cu COVID- 19, dintre care 6 sunt confirmate în nordul țării.

Este vorba de membrii ai unei familei din raionul Sângerei care au fost internați ieri, 28 martie, cu simptome de coronavirus în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Bălți și 3 cazuri din raionul Soroca, 2 pacienți fiind internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, iar unul la Spitalul din Bălți. Informația a fost confirmată pentru NordNews de Șeful Centrului de Sănătate Publică Bălți, Veaceslav Chișlari.
Totodată, în Spitalul clinic Bălți sunt internate 7 persoane cu suspecții la COVID-19 din nordul Republicii Moldova, dintre care Soroca – 5 , Ocnița – 1, Florești – 1. Informația a fost confirmată de Vicedirectorul  Instituției Medicale, Ala Condrea.
Distribuția cazurilor după teritorii:
# Chişinău – 103;
# Soroca – 26;
# Ştefan Vodă – 25;
# Hânceşti – 23;
# Teritoriile de Est – 18;
# Ialoveni – 14;
# Cahul – 10;
# Căuşeni – 8;
# Anenii Noi – 6;
# Sângerei – 6;
# Râşcani – 5;
# Taraclia – 3.
# Cantemir – 2;
# Bălţi – 2;
# Nisporeni – 2;
# Orhei – 2;
# Basarabeasca – 1;
# Briceni – 1;
# Cimişlia – 1;
# Călăraşi – 1;
# Dubăsari – 1;
# Floreşti – 1;
# Leova – 1;
# Străşeni – 1;
Astfel, raionul Soroca urcă pe locul doi, dupa Chișinău, în clasamentul epidemiologic din Republica Moldova, ajungând la 26 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19.
Până la această oră, 29 martie, în R. Moldova au fost confirmate 263 de cazuri de infectare cu COVID-19. Totodată, este cunoscut despre 13 persoane tratate și 2 decese, printre care un medic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata