NordNews
Avem ce spune

7 cutremure au avut loc noaptea trecută în România

În județul Gorj din România, pământul continuă să se cutremure. Conform Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), în cursul nopții și în această dimineață s-au înregistrat 7 cutremure, cel mai mare având o magnitudine de 4,2. Toate s-au produs la mică adâncime.

Primul cutremur din noaptea de 15 spre 16 februarie s-a produs la ora 01:20, având o magnitudine de 2,3. La 9 minute distanță s-a produs un alt seism de mică intensitate cu magnitudine 2,1. Ambele au fost de mică adâncime, 6,3 km, respectiv 3 km.

La ora 02:14 un alt cutremur cu magnitudine de 2,6, a avut loc la o adâncime de 3 kilometri.

Cel mai mare cutremur înregistrat în cursul nopții a avut loc la ora 03:07, a avut o magnitudine de 4,2 și s-a produs la o adâncimea de 10.8 km.

Și în acesată dimineață au avut loc două cutremure de intensitate mică, amândouă de suprafață. Un cutremur de 5,7 grade s-a produs, marţi, în judeţul Gorj, fiind resimţit în mai multe judeţe ale ţării.

Acesta a urmat unui alt seism produs în zonă cu magnitudine peste 5. În urma mișcării pământului mai multe clădiri au fost avariate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"