NordNews
Avem ce spune

700 de euro pentru a scăpa de armată. Un șef al Secției administrativ-militare Dondușeni, reținut în flagrant

Un șef al Secției administrativ-militare Dondușeni a fost reținut în flagrant de ofițerii Direcției Generale Teritoriale „NORD” a CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă. Acesta ar fi pretins și primit 700 de euro de la mama unui tânăr pentru neprezentarea acestuia la comisia de încorporare în serviciul militar.

Potrivit denunțătoarei, șeful secției administrativ-militare Dondușeni ar fi estorcat 700 de euro pentru ca fiul acesteia, care se afla peste hotarele țării, să nu aibă probleme pentru eschivarea de la serviciul militar, în cazul în care bărbatul transmitea actele de neprezentare a tânărului în adresa Procuraturii raionului Dondușeni.

Astăzi, suspectul a fost reținut în flagrant în momentul primirii sumei de 700 euro, transmiși sub controlul ofițerilor DGT „Nord” a CNA și plasat în izolator pentru 72 de ore. În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 324, corupere pasivă.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"