NordNews
Avem ce spune

7000 de doze de Remdesivir, pentru tratarea Covid-19 au ajuns în Republica Moldova

Responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății au anunțat miercuri dimineață, 18 noiembrie, șapte mii de flacoane de Remdesivir, primul medicament autorizat pentru tratamentul pacienților infectați cu noul tip de coronavirus, au ajuns în Republica Moldova, scrie zdg.md.

Potrivit Ministerului Sănătății, lotul de 7000 flacoane de Remdesivir a fost achiziționat de Centrul pentru Achiziţii Publice Centralizate în Sănătate pentru tratamentul în staționar a pacienților cu forme moderate de COVID-19 și urmează să fie repartizat instituțiilor medico-sanitare publice din țară.

Totodată, reprezentanții MSMPA menționează că, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), vor fi organizate instruiri în toate spitalele din țară privind utilizarea corectă a medicamentului Remdesivir în tratamentul pacienților infectați cu COVID-19.

 

Remdesivir, primul medicament autorizat pentru pacienții infectați cu Covid-19

 

Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii (F.D.A) a emis la 22 octombrie 2020 o notă prin care a anunțat că a aprobat oficial REMDESIVIR ( denumirea comercială Veklury ) ca primul medicament care tratează Covid-19. Autoritatea americană precizează că reprezintă o măsură ce indică încrederea Guvernului SUA în utilizarea sa sigură și eficientă pentru pacienții spitalizați.

La 3 iulie, Remdesivir a devenit primul tratament autorizat, acesta primind o autorizație de introducere pe piață condiționată. Această autorizație facilitează accesul timpuriu la medicamente în situații de urgență în domeniul sănătății publice, cum este actuala pandemie.

Remdesivir este un tratament împotriva COVID-19 destinat adulților și adolescenților începând cu vârsta de 12 ani, care au pneumonie și care necesită suplimentare cu oxigen. Cererea de acordare a autorizației de introducere pe piață a fost înaintată Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) la 8 iunie. Recomandarea EMA a fost aprobată de statele membre prin intermediul Comitetului permanent pentru medicamente de uz uman.

În Republica Moldova, preparatul Remdesivir este prevăzut în Protocolul clinic național provizoriu „Infecția cu coronavirus de tip nou”, utilizat în tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS COV-2.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata