NordNews
Avem ce spune

73 de moldoveni plasați în carantină s-au ales cu amenzi, după ce au ieșit la magazin, piețe sau au circulat cu transportul public

Din cei 24.000 de moldoveni care au fost plasați în carantină, 73 dintre aceștia s-au ales cu amenzi, după ce au ieșit conștient la magazin, piețe sau au circulat în transportul public. Informațiile au fost prezentate de secretarul de stat al MAI Sergiu Golovaci, în cadrul unei conferințe de presă a Ministerului Sănătății, scrie agora.md.

Pe parcursul săptămânii precedente, oamenii legii au documentat circa 385 de moldoveni.

Situația este destul de alarmantă. Cei 73 de cetățeni au părăsit acel loc prestabilit și într-un mod lejer au început să circule și să-și satisfacă necesitățile. Aceștia au plecat la magazin, piața și au circulat cu transportul public”, a menționat Golovaci.

123 de amenzi au fost aplicate persoanelor care au intrat fără mască de protecție în magazine.

Cetățenii conștient intrau în magazin fără măști. Iar zonele de agrement, aici mă refer la parcuri, alei sunt pur și simplu invadate. Nici acolo nu se respectă distanța socială”, a mai precizat secretarul de stat al MAI.

Penalizați au fost atât administratorii unor stații PECO, cât și mai mulți cumpărători. Oamenii legii au aplicat circa 40 de amenzi celor care la stațiile de alimentare nu au respectat regulile împotriva COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"