NordNews
Avem ce spune

75 milioane de euro pentru implementarea Proiectului „Eficiență energetică în Republica Moldova”

Banca Europeană de Investiții va acorda 75 milioane de euro pentru implementarea Proiectului „Eficiență energetică în Republica Moldova”.

În acest sens, Executivul a aprobat, ieri, 1 aprilie, Hotărârea de Guvern privind negocierea și semnarea contractului de finanțare între Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI).
Costul total al Proiectului constituie 75 milioane de euro și va fi implementat în două etape, începând cu trimestrul III, 2020 până în trimestrul III, 2024. La prima etapă vor fi finanțate proiectele de eficiență energetică pentru autoritățile publice centrale, inclusiv spitale cu un buget de aproximativ 60 milioane de euro, iar la etapa a doua – proiectele de eficiență energetică pentru autoritățile administrației publice locale (clădiri de menire socială), cu un buget de cca. 15 milioane de euro.
Beneficiarii Proiectului vor fi instituțiile publice de menire socială, precum spitalele republicane, municipale și raionale, grădinițele și școlile iar de implementarea acestuia vor fi responsabile Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) și Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energiei (UCIPE).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata