NordNews
Avem ce spune

8 cetățeni ai Rusiei care intenționau să ajungă în Transnistria, nu au fost lăsați să intre în Moldova

Mai mulți reprezentanți ai instituțiilor civile din Rusia și membri ai organizațiilor pentru drepturile omului nu au fost lăsați să intre în Republica Moldova. Prima persoană care a fost nevoită să facă cale întoarsă a fost politologul rus Natalia Narocinitzkaya, potrivit purtătoarei de cuvânt a ministerului de Externe a Rusiei Maria Zaharova, scrie unimedia.info

Aceasta a făcut anunțul pe canalul său de Telegram.

Acesta a fost de facto deportată. Timp de două ore a stat noaptea în fața grănicerilor locali, fără să înțeleagă ce se întâmplă. Fără explicații, a fost dusă în același avion în care a zburat”, a scris aceasta.

Ulterior, Alexandr Holodov a anunțat că a fost deportat din Moldova.

Nu explică de ce. Oficial – nu am argumentat scopul vizitei”, a scris acesta pe Facebook.

 

 

 

Potrivit Postului de televiziune transnistrean TSV în Moldova nu au fost lăsați să intre 8 reprezentanți ai Federației Ruse în ultimele zile.

Ministerul de Externe de la Chișinău a comentat situația.

Experții individuali care doresc să participe la așa-numitele „alegeri” trebuie să se comporte ca un oaspete binevenit. Democrația este respectarea legilor și a comportamentului respectuos. Iar noi i-am avertizat politicos pe toți dinainte”, a declarat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al ministerului.

Acum 3 zile Biroul politicii de reintegrare a declarat ilegale alegerile prezidențiale din stânga Nistrului.

Totodată, ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău, prin intermediul canalelor diplomatice, venit cu un apel către toți partenerii externi de a se abține de la delegarea observatorilor și participarea la acest proces nelegitim.

Alegerile din stânga Nistrului se vor desfășura duminică, 12 decembrie, 2021, unde actualul lider de la Tiraspol Vadim Krasnoselski îl are drept concurent pe Serghei Pînzari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"