NordNews
Avem ce spune

800 de apeluri pe zi la Serviciul 112

În perioada 25 decembrie-3 ianuarie, au fost înregistrate câte 800 de apeluri pe zi la Serviciul de urgență 112. În cele zece zile, au fost intentate 20 de cauze penale privind violenţa în familie, transmite IPN. 

Datele au fost prezentate astăzi, 6 ianuarie, la un briefing de presă, de către Oleg Rusu, reprezentant al Direcţiei prevenire, INSP. Alcoolul stă la baza a 80% din contravenţiile şi crimele comise.

„Ţinând cont de faptul că au fost închise toate localurile, toate petrecerile după ora 22.00 au fost anulate, toţi vor da aceste petreceri acasă şi noi prognozăm că (de Crăciun pe stil vechi, n.r.) cazurile de violenţă domestică vor creşte. Îndrumăm pe toţi cei care cunosc, văd, aud despre cazuri de violenţă să apeleze la 112”, a menționat Oleg Rusu.

Responsabilul de la poliţie a recomandat populaţiei să respecte măsurile anti-COVID: să păstreze distanţa socială, să poarte mască, pentru a nu crea un pericol de sănătate publică, care poate servi ca temei de răspundere contravenţională sau penală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata