NordNews
Avem ce spune

83 km din drumul național Hâncești – Giurgiulești ar putea fi reabilitați

83 km din drumul național R34 Hâncești – Leova – Cahul – Giurgiulești ar putea fi reabilitați cu susținerea unui antreprenor din Turcia. Părțile au estimat că proiectul se preconizează a fi finalizat la începutul anului 2023.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), în prezent, pe tronsonul ce traversează raioanele Hâncești, Leova și Cantemir sunt efectuate lucrări la terasamente, de defrișare, forare pentru piloți și pregătire a șantierului. Antreprenorul își asumă angajamentul să finalizeze integral lucrările de reabilitare către sfârșitul lunii februarie a anului 2023.

Proiectul privind reabilitarea traseului național R34 include reconstrucția sistemului rutier existent, reabilitarea a nouă poduri și a 57 de podețe tubulare, amenajarea stațiilor de așteptare a transportului public și restabilirea iluminatului stradal în localități.

Contractul are o valoare totală de peste 56 de milioane de euro, bani acordați prin împrumut de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata