NordNews
Avem ce spune

9 mai la Bălți: Primarul felicită veteranii, Marchel face politică

Episcopul de Bălți și Fălești Marchel nu s-a putut abține să  nu facă politică nici mîcar de nouă mai. În cadrul manifestării,  consacrate victoriei asupra fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial, desfășurată la Memorialul frățesc a ostașilor sovietici din Bălți, fața bisericească a ținut un discurs de felicitare în limba „moldovenească ”, pentru a se deosebi de ceilalți antevorbitori ai săi, care și-au rostit demersurile  în fața veteranilor în limba rusă. 

 Pentru a mă deosebi de ceilalți participanți, astăzi am decis să vorbesc în limba moldovenească! Hristos a Înviat! Cine sunt cei care au plătit acest tribut, pe bună dreptate, sângeros? Sunt ei, veteranii pe care-i vedem în fața noastră, rândurile cărora se micșorează pe an ce trece, a menționat Marchel.
De asemenea, slujitorul Mitropoliei Moldovei nu a ezitat să vorbească în fața veteranilor de intenția unora de a falsifica Istoria Moldovei.

 Astăzi se încearcă, după cum ați înțeles, falsificarea istoriei și nu undeva în apus sau după ocean, chiar la noi, printre noi.  Am înțeles că astăzi s-au format două coloane. Oare ei au luptat în două feluri?,  s-a întrebat episcopul.
Un discurs de felicitare a ținut și primarul  municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin.

Ziua Victoriei este o sărbătoare dedicată comemorării victimelor războiului, datorită lor noi ne putem bucura de această zi luminoasă. Buneii noștri au știut că ei își apără mamele, soțiile și copiii, că își dau viața pentru a-și apăra Patria.
 În fiecare an, Rusia și o bună parte din republicile fostei Uniuni Sovietice marchează la 9 mai  ziua victoriei asupra fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial. Țările din Occident au comemorat sfârșitul războiului în Europa cu o zi mai mai devreme pe 8 mai, iar la 9 mai este  aniversată Ziua Europei. Pe lângă aceaste semnficaţii. în această zi mai este marcată şi Ziua Independenţei României.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"