NordNews
Avem ce spune

Sectorul agricol va primi un ajutor în valoare de 60 de milioane de lei

Astăzi, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, a intrat în vigoare Regulamentul privind stabilirea modului de acordare a ajutorului financiar, din partea Guvernului Federației Ruse, destinat pentru compensarea parțială a prejudiciului cauzat de seceta din anul 2020 la cultura porumbului și pregătirea solului pentru recolta anului 2021, transmite moldpres.md. 

Documentul stabilește procedura de acordare, modalitatea și procesul de calcul a sumei ajutorului financiar, precum și modul de repartizare a banilor. Autoritatea responsabilă de realizare a acestuia va fi Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA).

Compensația se va acorda producătorilor agricoli a căror câmpuri cultivate cu porumb au fost afectate de secetă în măsură de 60% și mai mult. Conform estimărilor, suprafața totală afectată de calamități naturale este de 505 mii de hectare.

Ministerul Finanțelor va aloca Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale 59730,0 mii de lei din fondul de intervenție al Guvernului.

În urma semnării Acordului dintre Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova şi Ministerul Finanțelor al Federației Ruse, Guvernul Republicii Moldova a primit asistență financiară nerambursabilă în valoare de 275,0 milioane ruble rusești, pentru susținerea producătorilor agricoli care au avut de suferit din cauza calamităților naturale din acest an.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"