NordNews
Avem ce spune

98 de focare de iarbă şi vegetaţie au fost stinse de pompieri în ultimele 24 de ore

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI în ultimele 24 de ore pompierii au intervenit în 98 de cazuri de lichidare a focarelor de vegetaţie aprinsă, potrivit dse.md.
Cele mai dificile intervenţii ale echipelor specializate au avut loc în localitatea Sărătenii Noi, raionul Teleneşti, unde 30 ha de teren au fost compromise în urma arderii. Tot focul a nimicit câte 10 ha de iarbă uscată în oraşul Căuşeni, dar şi la Călăraşi.

De intervenţia salvatorilor a fost nevoie în  localitatea Coropceni, raionul Teleneşti, unde incendiile de vegetaţie a cuprins un teren de peste 15 ha. Focare extinse de iarbă aprinsă au fost înregistrate şi în suburbiile municipiului Chişinău în oraşul Sîngera, incendiile au nimicit peste 50 ha de iarbă, iar alte focare au fost stinse de pompieri în localităţile Băcioi şi Grătieşti, dar şi la periferia străzilor Decebal, Munceşti, Mioriţa, Hînceşti şi Mesager din capitală.
Potrivit pompierilor focarele extinse de vegetaţie arsă pun în pericol suprafeţe de teren, dar şi în unele cazuri datorită condiţiilor de vânt acestea se extind cu repeziciune la obiecte cum ar fi depozite, spaţii de locuit sau cele forestiere. În acest context IGSU îndemnă oamenii să nu aprindă iarba uscată şi gunoiul menajer, pentru ca focul să nu obţină răspândire.
Potrivit specialiştilor în ultimele 24 de ore, de ardere au fost afectate 435 ha de teren, iar de la începutul sezonului de primăvară, incendiile vegetaţie au cuprins 3988 ha de pămînt.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"