NordNews
Avem ce spune

A băut și a vrut să fure trupul lui Lenin din Mausoleul din Piața Roșie. Un bărbat rus, reținut

Un bărbat din Moscova a încercat să fure trupul îmbălsămat al lui Vladimir Lenin, liderul bolșevic care a condus Revoluția din Octombrie și a instituit dominația comuniștilor în Rusia. Bărbatul era beat, iar medicii l-au diagnosticat cu „o tulburare mintală cauzată de alcoolism”, scrie digi24.ro

Agenția rusească Tass scrie că bărbatul era „extrem de beat” și că a fost luat în custodia poliției după ce a intrat ilegal în mausoleul lui Lenin din Piața Roșie din Moscova. Anunțul a fot făcut de Denis Simonov, șeful departamentului de comunicații al gărzii federale ruse.

Bărbatul a escaladat, luni dimineaţă, barierele din faţa mausoleului aflat în Piaţa Roşie din Moscova şi a încercat să pătrundă apoi în acea clădire puternic păzită, situată din afara zidurilor Kremlinului. El a fost arestat la intrare.

Paramedicii l-au diagnosticat pe bărbat cu o tulburare mintală cauzată de alcoolism.

Mausoleul teoreticianului comunist, care a murit în 1924, a fost considerat un important obiectiv turistic în perioada sovietică, când milioane de oameni au vizitat memorialul. Trupul lui Lenin a fost îmbălsămat și expus vizitatorilor imediat după moartea acestuia. Cadavrul este, în mod periodic, reîmbălsămat de autoritățile ruse.

După prăbuşirea Uniunii Sovietice, au existat mai multe proiecte pentru ca Lenin să fie înhumat într-un mormânt obişnuit, dar acele planuri nu au fost niciodată realizate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"