NordNews
Avem ce spune

A cerut 500 de euro pentru un permis de conducere. Un angajat al unei școli auto din capitală, reținut de CNA

Un bărbat din Chișinău, angajat al unei școli auto din capitală, a fost reținut în flagrant de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA). Acesta ar fi cerut anul trecut 500 de euro de la un tânăr pentru a-l ajuta să obțină permisul de conducere de categoria B.

Potrivit materialelor cauzei, angajatul şcolii auto i-ar fi spus tânărului că ar avea influență asupra membrilor comisiei din cadrul  Direcției de Calificare a Conducătorilor Auto a Agenției Servicii Publice şi că i-ar putea convinge să aprecieze pozitiv susținerea examenului practic pentru obținerea permisului de conducere de categoria „B”. Deşi transmiterea banilor s-a întâmplat la sfârşitul anului 2020, bănuitul nu şi-ar mai fi onorat înţelegerea, fapt pentru care a fost denunţat la CNA.

Pe cazul dat a fost deschis un dosar penal, suspectul fiind reținut azi-dimineață în timp ce restituia denunţătorului suma primită.

Bărbatul fost reținut pentru 72 de ore și, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime de până la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata