NordNews
Avem ce spune

A crescut numărul persoanelor din Soroca care au suferit de o intoxicație alimentară în urma unui parastas

Numărul persoanelor internate cu intoxicație alimentară după ce au participat la o masă de pomenire în raionul Soroca a ajuns 55 de persoane. În Spitalul Raional Soroca sunt internate 42 de persoane, 10 la Florești și trei la Drochia. Starea acestora este gravă dar stabilă.
Potrivit Centrului de Sănătate Publică Soroca,  bucatele au fost infectate cu salmonella, un gen de bacterie patogenă care provoacă febra tifoidă și infecție alimentară. Primii oameni au ajuns la spitalul din Soroca duminică dimineață, o zi după masa de pomenire. Inspectorii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică au inițiat controale în incinta localul unde au fost pregătite bucatele. S-a depistat că instituția nu dispunea de cerințele necesare pentru a prepara bucatele și nici de autorizație de a presta servicii de catering.
Mâncare a fost transportă din orașul Drochia în satul Holoșnița, Soroca cu o mașină particulară, care nu corespundea condițiilor minime de păstrare a alimentelor.
Pe parcusul anchetei, activitatea localului a fost sistată. Autoritățile urmează să stabilească care a fost sursa ce a provocat îmbolnăvirea oamenilor. La masa de pomenirea au fost aproximativ 70 de persoane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"