NordNews
Avem ce spune

A demarat cea de-a treia ediţii a Şcolii de Securitate NATO

25 de studenţi, tineri profesionişti şi reprezentanţi ai societăţii civile participă, în perioada 11 – 13 iunie, la Şcoala de Securitate NATO, organizată de Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
În cadrul Școlii participanții sunt informați despre conceptele de securitate și apărare, cooperarea Republicii Moldova și NATO, dar și rolul organizațiilor internaționale în asigurarea securității, în special NATO.
La eveniment, în calitate de vorbitori, participă experți naționali și internaționali, reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale, societății civile și mediului academic.
Potrivit organizatorilor, scopul proiectului este de a încuraja participarea democratică a tinerilor și de a dezvolta o cultură de securitate, oferind oportunitatea de a primi informație cuprinzătoare cu privire la actualele evoluții politice și de securitate în spațiul european și de a dezvolta capacitatea analitică și de gândire critică a tinerilor.
În acest context, proiectul vizează promovarea culturii securității și sensibilizarea cu privire la parteneriatul NATO-Republica Moldova.
Sursă: trm.md
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"