NordNews
Avem ce spune

A demarat schema de eliberare a lui Platon? Curtea de Apel îi scoate 12 ani de pușcărie

Raiderul nr. 1 în spațiul CSI, Veaceslav Platon a fost scutit recent de 12 ani de pușcărie după ce Curtea de Apel Chișinău a hotărât să anuleze și să caseze în totalitate decizia judecătoriei Chișinău din acest dosar. Mai exact este vorba despre dosarul în care Platon ar fi încercat să scoată câteva sute de milioane de lei din „Moldasig” și „Alliance Insurance Group”, scrie deschide.md.

Acum câteva zile, mai exact pe 30 ianuarie 2020, Curtea de Apel Chișinău a examinat recursurile ordinare în acest dosar. Astfel a fost admis apelul procurorului, apelurile declarate de către inculpații Platon Veaceslav, Bahcivanji Andrei și avocații în interesele acestora, inclusiv din oficiu prin care au cerut ca să fie casată total sentința Judecătoriei Chișinău sediul Buiucani, din 12.12.2017 prin care Veacelsav Platon a fost condamnat la 12 ani de pușcărie iar unul din suspecții săi la 8 ani de închisoare, spun surse ale Deschide.MD
În decizia lor, judecătorii de la Curtea de Apel, au mai dispus ca dosarul respectiv să fie rejudecat de prima instanță prin prisma prevederilor art. 415 alin.(1) pct.3) Cod de procedură penală (încălcat dreptul la traducător, art. 33 Cod de procedură penală, avocat ales).
Citeșete articolul întregime pe deschide.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata