NordNews
Avem ce spune

A doua rundă de NEGOCIERI. Delegația rusă îi va aștepta pe ucraineni în această după-amiază

Delegația rusă îi va aștepta pe negociatorii ucraineni în această după-amiază la cea de-a doua rundă de discuții privind stoparea războiului din Ucraina. Secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov a anunțat că partea rusă va fi prezentă la locul negocierilor în această seară, transmite realitatea.md

Există, într-adevăr, elementele unor informații contradictorii. Dar există și aspecte asupra cărora se poate ajunge la un consens. Așa că, în această după-amiază, spre sfârșitul zilei, delegația noastră va fi la fața locului în așteptarea negociatorilor ucraineni”, a spus Peskov.

În același timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a refuzat să vină cu pronosticuri asupra evoluției evenimentelor.

Toate condițiile necesare pentru a rezolva această situație au fost formulate destul de clar de către președintele Rusiei”, a spus Peskov.

Locul negocierilor urmează a fi făcut public ulterior.

Realitatea.md amintește că prima rundă de negocieri ruso-ucrainene a avut loc la data de 28 februarie în Gomel, Belarus. Negociatorii ucraineni au solicitat încetarea imediată a focului și a bombardamentelor asupra orașelor din Ucraina pentru a putea fi vorba de continuarea discuțiilor. În același timp, liderul de la Kremlin, insistă că printre condițiile Rusiei pentru a opri „operațiunea specială” sunt demilitarizarea Ucrainei și obținerea unui statut de neutralitate, recunoșterea suveranității Rusiei asupra peninsulei Crimeea și recunoașterea independenței republicilor separatiste Donețk și Lugansk.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"