NordNews
Avem ce spune

A făcut aproape 20 de ani de pușcărie pentru un hoț

Richard A. Jones a fost condamnat în urmă cu aproape două decenii la închisoare, după ce a fost găsit vinovat într-un caz de jaf în circumstanțe agravante. Bărbatul ar fi furat un telefon mobil în parcarea unui magazin Walmart din Kansas, SUA. Singura probă împotriva lui a fost mărturia unui martor, care l-ar fi recunoscut dintr-un șir de mai mulți suspecți, scrie The New York Times, citat de digi24.ro.
Jones, însă, care a primit o sentință de 19 ani de închisoare, a susținut de la bun început că este nevinovat. Acesta a fost încarcerat la Lansing Correctional Facility, unde ceilalți pușcăriași i-au spus din primul moment că seamănă izbitor cu un alt pușcăriaș, pe nume Ricky. Această asemănate a dus în cele din urmă la eliberarea lui din închisoare, însă numai după ce a executat 17 ani din pedeapsă.
Anul trecut, un judecător l-a eliberat, după ce martorul în acest caz nu a putut să spună care este adevăratul făptaș, atunci când polițiștii i-au pus în față câte o poză cu Jones și Ricky. Acesta nici măcar nu a putut să spună care este, de fapt, Richard Jones, dintre cei doi.

Richard A. Jones și Ricky Amos
Richard A. Jones, stanga, și Ricky Amos. Foto: Kansas Department of Corrections

Jones, care are două fiice, de 24 și 19 ani, este bunic. Simte că a pierdut pe nedrept o mare parte din viață și vrea să ceară statului american o compensație de 1,1 milioane de dolari. Sau 65.000 de dolari, pentru fiecare zi pe care a petrecut-o în închisoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"