NordNews
Avem ce spune

A fost aprobat un nou regulament pentru organizarea concursului de selectare a candidaților pentru funcția de membru al CA

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a aprobat, în cadrul ședinței de miercuri, Regulamentul cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru selectarea candidaților propuși de entitățile publice și organizațiile societății civile la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului al Republicii Moldova (CA).

Potrivit documentului, președintele Comisiei va solicita entităților publice să propună câte doi candidați pentru fiecare funcție vacantă de membru al Consiliului Audiovizualului și va anunța concursul pentru candidații propuși de organizațiile societății civile. În urma concursului, vor fi nominalizați candidații care vor fi propuși plenului Parlamentului, pentru a fi numiți în funcția de membru al CA.

Concursul va fi organizat în baza a trei principii: transparență, tratament egal și al competiției deschise. Candidații la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului trebuie să întrunească mai multe condiții. Una dintre ele este deținerea unei diplome de licență și experiență de cel puțin cinci ani în domeniul audiovizualului, jurnalismului și comunicării, dreptului, cinematografiei, culturii, tehnologiei informației sau publicității. De asemenea, candidatul nu poate fi membru de partid și nu poate deține, în mod direct sau indirect, interese, inclusiv financiare, în cadrul furnizorilor sau distribuitorilor de servicii media, întreprinderilor de comunicații electronice sau în companii din domeniul publicității.

Procesul de organizare și desfășurare a concursului include mai multe etape, inclusiv examinarea dosarelor candidaților și un interviu.

La final, Comisia va prezenta în plenul Parlamentului un proiect de hotărâre  prin care nominalizează candidații care au obținut la concurs cel mai mare punctaj. Potrivit legislației, membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați, prin hotărârea Parlamentului, adoptată cu votul majorității deputaților prezenți. În cazul în care unul dintre candidați nu întrunește numărul necesar de voturi, în termen de zece zile lucrătoare, este anunțat un nou concurs, pentru funcția rămasă vacantă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"