NordNews
Avem ce spune

A fost lansată harta interactivă „România sprijină Republica Moldova”

Astăzi a fost lansată harta interactivă „România sprijină Republica Moldova” care permite vizualizarea sprijinului financiar acordat de România Republicii Moldova, atât la nivel guvernamental, cât și la nivel descentralizat – în baza acordurilor de înfrățire între administrațiile publice locale de pe ambele maluri ale Prutului. Harta este elaborată în conformitate cu datele oferite de instituțiile guvernamentale și administrațiile publice locale din România.

Proiectul a fost implementat grație Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (D.R.R.M.), instituție care are drept misiune elaborarea de strategii, politici, acțiuni, proiecte pentru promovarea și consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie, care stă la baza relației României cu Republica Moldova.

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova, Ana Guțu, a subliniat importanța acestui proiect:

„În virtutea funcției de Secretar de stat al D.R.R.M. și cunoscând realitatea din Republica Moldova, am insistat, încă din prima zi, asupra realizării unui astfel de proiect având ca obiectiv cartografierea tuturor finanțărilor românești în R. Moldova. Știm deja că România a reconfirmat, cu fiecare ocazie, angajamentul său ferm pentru sprijinirea parcursului european ireversibil al Republicii Moldova – declarativ și prin acțiune concretă. Prin urmare, este esențial ca eforturile susținute și sprijinul financiar din partea statului român să fie cunoscute de către toți cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului.”

Amintim că grație Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (D.R.R.M.), acum o săptămână a fost lansat proiectul „10 ani de parteneriat strategic România – Republica Moldova” care a fost creat pentru informarea cetățenilor despre cele 10 proiecte de succes implementate de România în Republica Moldova, în baza Parteneriatului Strategic de colaborare.

Aceast material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestei rubrici nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"